
Het jaar is nog maar pas begonnen en ik denk dat we nu al kunnen spreken over het evenement van het jaar.
Maandagmorgen 9 uur stonden naar wat ik hoorde 1200 collega's aan te schuiven in het concertgebouw in Brugge. Het was ijzig koud, glad op de weg, maar iedereen die een beetje liefde voor het vak heeft en de trends wilde volgen was er. Inkomprijs : 350 euro tenzij op uitnodiging . De verwachtingen waren dus groot, want er was aangekondigd, demo's van de beste chefs uit België (Hof van Cleve, Karmeliet, Oud Sluis (Nederland), L'Air du Temps, 't Zilte, ...), goed voor meer dan 15 Michelinsterren, de laatste kooktechnieken, dresseerwijzen, ...
Om 10 uur werd het startsein gegeven en, ... het eerste deel was teleurstellend, voor sommige collega's slaapverwekkend en ontgoochelend. Maar dan, het tweede deel kwamen de demo's aan bod, dan was er een snelle lunch en daarna het derde deel, het summum. Heel geslaagd !!!
Maar, waar het nu in feite echt om ging waren de smaakcombinaties, de foodpairing, welke groenten, kruiden, smaken gaan samen. Welke originele combinaties kan je verwezelijken en zijn op het bord nog steeds smakelijk zonder in het extreme te gaan .
Allerhande tabellen vindt je op de site http://www.foodpairing.be/en je zal zien ongewone en soms smakelijke combinaties, aan alle hobbykoks zou ik zeggen probeer het eens uit.

L’année juste commencé, et je pense qu’on peut déjà dire, l’événement de l’année. Lundi matin, 9 heures, probablement 1200 collègues était entrain de faire la queue pour rentrée dans la salle de concert à Bruges. Le temps, glacial et verglas sur la route ne faisait pas peur à tous ceux qui avait l’amour de leur métier et qui était intéressé dans les nouveautés. Prix d’admission : 350 euro sauf sur invitation.
Les expectation était très grands, par ils nous était dis, démos des plus grands chefs de la Belgique (Hof van Cleve, Karmeliet, Oud Sluis (Hollande), L'Air du Temps, 't Zilte, ...), bon pour 15 macarons ou même plus au guide Michelin, aussi les nouveaux méthodes de cuisiner et de dresser, etc. …. A 10 heures ça commençait, … la première partie décevant et pour certains collègues fatiguant. Mais alors, la deuxième partie, les démos, après un lunch et la troisième partie avec discussions avec les chefs du Fat Duck et El Bulli, le max. Très réussie !!!
La journée était fait autour des combinaisons de goûts, le foodpairing, quels légumes, épices, vont ensemble. Quels mariage originale peut en faire sans aller dans l’extrême et qui garde un bon goût. Toutes sortes de arbres d’alimentation sont mis sur le site http://www.foodpairing.be/ et vous aller voire des mariages drôles et des fois agréable, pour tous les amateurs chef, essayée.
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